OVER ONS


HET PROEFLOKAAL

Het concept begon tijdens de exploitatie van een café nabij het Sittardse station. Bij het uitbaten van dit ouderwetse bruine café werd al snel gekozen om te gaan specialiseren op "craft beer" en de bestaande 10 tapkranen werden al snel uitgebreid naar 14. Met een regelmatig wisselend assortiment van de tap alsook een ruime keuze van speciaal bieren op fles, was het café al snel een begrip in de regio en dé pionier van speciaal bier in Sittard en omgeving. Hier begon ook ooit de drang om eigen bieren op de markt te zetten en met een tweetal vrienden werd er een bier bedacht dat later door Ruud van Moorst van Brouwerij Eem werd gebrouwen. Het bier werd een stout van 8% met toevoeging van Canisius stroop uit het nabije Schinnen. De "Stoute Limburger" was al meteen een succes en won datzelfde jaar de prijs van Lekkerste Huisbier van Nederland.

Na een moeilijke periode op deze lastige locatie kwam er een pand vrij op de Markt in Sittard. Hét uitgaansgebied van de stad! De keuze was dan ook niet heel moeilijk om deze kans te wagen en na een intense verbouwing met onze vriend van Matthij-Van Riet Standbouw gingen we op 14 april 2017 open. Op Goede Vrijdag!

De voormalige opticien was omgebouwd tot een volwaardig proeflokaal met maar liefst 20 tapkranen en een industriële uitstraling die je vaak tegenkomt in de eigentijdse "taprooms" van brouwerijen.

RESERVEER EEN PROEVERIJ

Je kunt voor groepen van 4 tot 20 personen een bier proeverij reserveren op alle dagen, met uitzondering van vrijdag en zaterdag avond. Onze proeverijen zeel op maat en zullen worden ingericht naar jullie wensen en budget. We kunnen al proeverijen aanbieden vanaf €19,95pp voor zes verschillende speciaalbieren en hapjes.

Wil je graag een proeverij organiseren voor een gezelschap, neem dan contact met ons op. Loop even binnen of stuur ons een mailtje naar info@hophuys.nl